Back to Question Center
0

Vaše online poslovanje vs. Novi natjecatelji - 3 Awesome Savjeti od Semalt

1 answers:

Otvaranje online trgovine je jednostavan zadatak. Otvaranje fizičke trgovine može biti atežak izazov. To uključuje postupke poput čuvanja zaliha, naručivanja zaliha za kupnju police i plaćanja maloprodajnog prostora. Međutim,to nije slučaj za online e-trgovinu. Svaki pojedinac s jednostavnim osnovnim znanjem može postaviti početak i napraviti pristojan prihod izgolem internetski resurs.

S tim znanjem na umu, jasno je da bilo pokrenuti ili srednje veličine poslovanjakoji već postoji, može se suočiti s krutom konkurencijom novih online start-upova. Većina tih novih konkurenata jako ulaže na SEO i plaćene oglasedobiti tržišni udio na pojedinačnoj niši.

Poslovanje e-trgovine s dugoročnim poslovanjem može se natjecati s takvim startupima,slijedeći savjete Nik Chaykovskiy, voditelja menadžera višeg menadžera tvrtke Semalt .

1. Koristite kreativne marketinške metode.

Tradicionalne metode marketinga uključuju banner oglašavanje, PPC oglase, pa čak i proizvodplasman na uspješne trgovine kao što su Amazon i eBay. Međutim, velika poduzeća koriste kreativne metode poput plaćene preporuke. Na primjer,tvrtka može postaviti koncert, gdje pozivaju kupca da sudjeluje. U ovom sudjelovanju, kupac može imati mogućnost pitatidrugi za popust. Takve preporuke dovode do više prodaje od plaćenih PPC oglasa.

Tehnike marketinga sadržaja kao što su videozapisi o vodiču za poticanje postojećih korisnika..Društveni medijski marketing i e-pošta omogućuju dijeljenje. Dijeljenje je dobro za SEO, kao i dobivanje izravnih klijenata. U većini slučajeva, ljudidijeliti sadržaj korisnicima koji su odmah postali korisnici.

2. Pružanje zvijezde službe za korisnike.

Nude vrhunska usluga korisnicima nije izravna za nove konkurente. Kao trgovackoji je dugo u poslovanju, ovo je područje na kojem vaše iskustvo stupa na snagu. Na primjer, netko ima priliku dati klijentimaizuzetno iskustvo kupaca. U nekim situacijama klijenta možete zatražiti na društvenim medijima ili čak pregledati na Googleu. Zvjezdanikorisnici mogu stvoriti svijest o svojim sljedbenicima i zaraditi vam neke nove posjetitelje.

3. Unesite jedinstvene ponude.

U većini slučajeva kupci koji idu na novog konkurenta su vaši stari klijenti. SEOpodrazumijeva dijeljenje opsega pretraživanja koji se ne privlači više pretraživača. Kao rezultat toga, potrebna vam je strategija da vratite staru bazu klijenata.Bliski marketing e-pošte može biti dobra strategija. Može se početi zahvaljivati ​​bivšim kupcima i ponuditi posao po niskoj cijeni.U nekim slučajevima, uključite besplatnu ponudu za stavku koju kupujete. Nakon što vratite svoje klijente, možete se vratiti na starije marketinške tehnike.

Zaključak

Mnogi poduzetnici koji obavljaju online poslovanje suočavaju se s krutom konkurencijomod početaka. Ljudi koji se usuđuju na online marketing učiniti tona SEO tehnike, kao i kada sjajni novi natjecatelj pokazuje na scenu,dolazi do pada prometa koji je dolazio na vašu web stranicu. Ovaj fenomen čini cijeli seo proces obarao dolje kao natjecateljzauzima rang u SERP rezultatima, stječući udio vašeg prometa. Međutim, posao se može vratiti na uobičajeno i tako natjecanje možepovuku. S gore navedenim savjetima možete osvojiti svoje klijente i vratiti se na najvišu poziciju.

November 27, 2017
Vaše online poslovanje vs. Novi natjecatelji - 3 Awesome Savjeti od Semalt
Reply