Back to Question Center
0

Semalt Expert opisuje pogreške u sadržaju marketinga koje biste trebali izbjegavati

1 answers:

Marketing sadržaja je važan aspekt strategije digitalne kampanjejer povećava promet kupaca. Visoki klijentov promet omogućava tvrtki postizanje cilja povećanja baze klijenatai prihoda od prodaje. Međutim, stručnjaci za optimizaciju tražilice (SEO) čine određene pogreške u procesu marketinga sadržaja.

Lisa Mitchell, menadžer uspjeha korisnika Semalt Digital Services, dijeli njeno iskustvo i ilustrira 11 pogrešaka u marketingu sadržaja.

1. Dovoljno djelovanje, ali neučinkovit glavni plan

Uspješan pristup marketinškim sadržajima ima dva ključna čimbenika. Ovo suučinkovitu strategiju i taktičko izvršenje. Učinkovita strategija je glavni plan koji pokazuje ciljeve digitalne kampanje.Taktičko izvršenje uključuje akciju potrebnu za postizanje ciljeva. Povratak ulaganja (ROI) bit će nizak ako SEO stručnjakbavi se provedbom marketinških ciljeva bez odgovarajuće strategije.

2. Sadržaj je isti kao i postovi na blogu

Sadržaj je važan u procesu digitalnog marketinga. Online sadržajuključuje videozapise, GIF-ove, webinare, podcaste, memi i postove društvenih medija. SEO stručnjak treba razmišljati izvan bloga irazvijati sadržaj koji apelira na kupce.

3. Oslanjajući se na hipotetske osobe kupaca

Stručnjaci za digitalni marketing uglavnom se oslanjaju na osnovne informacije o profilu tvrtkeželjeni kupac. Na primjer, menadžeri srednje razine u bankarskoj industriji su muškarci u dobi između 30 i 40 godina.Važno je razumjeti motivacije, mogućnosti, preferencije i izazove koje je doživjelo željeni kupackako bi se razvila učinkovita SEO strategija. Kritične informacije o željenom tržištu mogu se dobiti pomoću anketa klijenatai web intervjuima.

4. Minimalno razumijevanje publike

Istraživanje koje je proveo IBM u 2015. saznalo je da 63% korisnika to osjećaoni ne razumiju njihovi željeni brandovi. SEO stručnjaci trebali bi analizirati potrebe i preferencije ciljanih korisnika,i razviti učinkovit digitalni sadržaj koji rješava potrebe..

5. Objavljivanje sadržaja jednako je digitalnom marketingu

Mnogi marketing stručnjaci opuštaju nakon objavljivanja sadržaja na mreži. Učinkovitomrežna kampanja više je od objavljivanja visokokvalitetnog sadržaja. To uključuje pravilnu distribuciju sadržaja kroz različiteonline platforme; na primjer, e-poštu, YouTube, blogove i društvene medije.

6. Oslanjajući se isključivo na SEO

U trenutnom konkurentnom poslovnom okruženju, SEO strategija bi trebala bitiupotrijebljen zajedno s drugim pristupima digitalnim marketingom. SEO proces je važan u poboljšanju ranga u tražilicama.Međutim, privlačnost marketinškog sadržaja može se poboljšati putem inovativnosti i kreativnosti. Na primjer, marketinški stručnjaci mogu koristitismiješne GIF-ove za proizvode na tržištu.

7. Sadržaj male kvalitete

Mnogi trgovci ne rabe dovoljno napora i resursa za učinkovitu proizvodnjusadržaj. Važno je razviti vrijedne sadržaje koji privlače potrebe i interese klijenata.

8. Očekujući neposredne rezultate

Proces digitalnog marketinga zahtijeva strpljenje. To je zato što ROI možebiti iskusni nakon nekoliko mjeseci ili godina online kampanja.

9. Pokušavajući mnoge strategije

Online marketingu nastojati imati značajnu prisutnost u svim internetskim putevima.Međutim, nije moguće isporučiti kvalitetan sadržaj na svim on-line platformama. SEO stručnjak trebao bi se usredotočiti na nekoliko načina na internetuza marketinške svrhe; na primjer, YouTube, Twitter i blogovi.

10. Hard-prodaja

Uobičajeno je da rukovoditelji poslovanja vrše pritisak na marketinški timpoboljšati prodaju. U sadržajnom marketingu, prodaja ne bi trebala biti previše očita. Potrebno je uložiti napore kako bi privukli kupce, bezprisiljavajući ih na kupnju proizvoda ili usluge.

11. Ukupno pridržavanje najboljih praksi

Iako su informacije iz najboljih praksi važne, mrežni marketingerine bi trebalo slijediti slijepo. To je zbog toga što neke strategije koje su učinkovite za jedan posao možda nisu prikladne za druguposlovanje. Digitalni tim treba nastojati razviti jedinstven i konkurentan sadržaj koji zadovoljava potrebe i očekivanja ciljanekupci.

November 27, 2017
Semalt Expert opisuje pogreške u sadržaju marketinga koje biste trebali izbjegavati
Reply