Back to Question Center
0

Semalt Expert objašnjava razliku između Desktop SEO i mobilnih SEO

1 answers:

U digitalnom marketingu, većina SEO strategija ne uzima u obzir uređaje koje posjetiteljikoristite za pristup web stranici. Većina tvrtki brzo zaboravlja optimizirati svoje web stranice za performanse mobilnog telefona kada obavljaju svojerazvoj web stranica. Nedavne studije su pokazale da mobiteli zamjenjuju stolna računala u surfanju internetom brzinom od 4%. Osim toga,većina prometa tražilice dolazi iz mobilnih telefona, a ne stolna računala kao i prije.

Neke tvrtke iskorištavaju tu prednost kako bi popunile tržišni jaz. Na primjer,većina pojedinaca koristi mobitele za pregledavanje interneta. U siječnju ove godine, Google je jasno dao jedan od načina njihovog algoritmarangira web stranice je način na koji mobilni web stranice reagiraju.

Search Engine Optimization uključuje povećanje vidljivosti web stranice na mreži.Tražilice sudjeluju u ovom procesu. Većina njihovih kriterija uključuje izradu web stranica za mobilne uređaje. Iz web developeratočka gledišta, većina SEO taktika za mobilne web stranice prijateljski rade sasvim drugačije od onoga kako desktop verzija radi.

Mobile SEO se razlikuje od tipičnog desktop SEO. Stručnjak za Semalt Digital Services, Ross Barber objašnjava aspekte ove diferencijacije.

  • Lokalizacija rezultata..Google namjerno stavlja lokalne rezultate veći za mobilne uređajeuređaji. Ovo poboljšanje čini lokalni SEO savršeno pogodan za mobilne web stranice. Geo-modificirana pretraživanja mogu brže dohvatiti mobilne uređajedolaze na stolna računala. Istodobno, sličan pristup na radnoj površini može dovesti do duplikata sadržaja na više domena. Kao rezultat toga, većinatvrtke ignoriraju tu razliku. Međutim, to možete iskoristiti korištenjem kanonskih domena za web stranicu vaše radne površine. U isto vrijeme,optimiziranje sadržaja na mobilnoj web-lokaciji vratit će vašu vezu i stranicu autoritetu za 301 preusmjeravanja.
  • Mapiranje gumba poziva na radnju. Većina korisnika web stranica otišla je na web stranicu za informacije ilikupiti. Mobilni telefoni zahtijevaju velike razmakne gumbe. Ova značajka omogućuje korisnicima pametnih telefona da nemaju problema s dodirnim zaslonomulazni. Međutim, pokazivač miša može razlikovati blisko raspoređene veze i kliknuti svako na odgovarajući način.
  • sadržaj. U svakom digitalnom marketingu glavne su ideje ključne riječi i sadržaj.Search Engine Optimization vrti se oko ključnih riječi i sadržaja. Međutim, način na koji one stavljaju ključne riječi na mobilnu web stranicu nije načinona ide na radnu površinu. Na primjer, stolna računala zahtijevaju relevantnost robne marke i pokrivenost informacijama. Iz tog razloga sadržaj stolnog računala možedo 1000 riječi i biti u manjem fontu da lijepo unese sadržaj. Međutim, to nije slučaj kod mobilnih korisnikaweb stranica. Preglednici telefona rade najbolje s velikim fontovima i sadržajima od 300 riječi do 700 riječi.

Zaključak

Mnoge tvrtke ne uspijevaju uključiti mobilne inicijative prilikom postavljanja njihovihweb stranica. Postoji mnogo načina na koji se mobilni SEO razlikuje od SEO radne površine. Na primjer, mobilna SEO tehnika pretpostavlja da koristi manjesadržaj u velikim fontovima koji je suprotan onome što Google želi iz sadržaja na stolnom računalu. Mnoge tvrtke koje su napravilenjihove mobilne web-lokacije već koriste prednosti ove strategije. Stoga, te razlike mogu pomoći vašim kampanjama za SEOpovećati doseg i privući više posjetitelja s mobilnih uređaja.

November 27, 2017
Semalt Expert objašnjava razliku između Desktop SEO i mobilnih SEO
Reply