Back to Question Center
0

Semalt Expert govori o glasovnom pretraživanju - Utjecaj na SEO

1 answers:

Značajke glasovnog pretraživanja imaju suptilne implikacije na optimizaciju tražilice, no nastavljaju sepovećati važnost tijekom godina. Rečeno je da glasovni upiti i dalje dobivaju istaknuto mjesto s javnošću u usporedbi s priručnikomupisivanje upita na okvire za pretraživanje smartphonea.

Artem Abgarian, voditelj menadžera višeg menadžera tvrtke Semalt Digital Services, određuje glasovno pretraživanje i njezinu relevantnost za izvedbu SEO-a.

Što je glasovno pretraživanje?

Govoreći naredbe u uređaj s nadom da će dobiti odgovor, čini glastraži. Mnoge vrhunske tvrtke za digitalnu tehnologiju nastavljaju uključivati ​​personificirane značajke pretraživanja glasa na svoje uređaje. Primjeri uključuju "Ok,Google "za Google," Siri "s Apple uređajima," Cortana "tvrtke Microsoft," Alexa "u Amazonu i" Bixby "za Samsung.

Više od polovice ukupnog broja Google pretraživanja potječe od pametnih telefona. Odtih, dvadeset posto njih prati natrag glasovnim naredbama bez da korisnici dodiruju svoje zaslone. Trenutačno, glasovna pretraživanja pristupaju devedeset i petpostotak engleskog jezika, što ih čini preciznijim. Na temelju Googleovih otkrića, to je ekvivalent ljudskog prepoznavanja glasatočnost.

Razlog za glasovno pretraživanje popularnost je povećana upotreba digitalnog kućnog kinapomoćnici s minimalnim sučeljima. Na primjer, Alex Echo i Googleov Home uređaj oslanjaju se isključivo na verbalne zahtjeve i naredbe..Onizabavni su i korisni, zbog čega većina korisnika nastoji stvoriti privitak poput ljubimca, čineći razgovore prirodnijim.

Razgovor je jedan od najznačajnijih trendova u tražilice optimizacijas 70 posto svih upita za pretraživanje koji se sastoje od prirodnog jezika. Ljudi govore na svojim digitalnim uređajima za pretraživanje na isti način na koji bi oni to učinilipostavljati pitanja usmjerena drugim ljudima.

Važnost glasovnog pretraživanja na rezultatima Google pretraživanja

Google nastavlja s velikim koracima u konverzacijskom pretraživanju, koji proizlazi izglasovno pretraživanje i time odgovaranje na pitanja. Učenje je prepoznavanje i tumačenje riječi ljudske upotrebe kako bi potaknula namjeru korisnikai dostaviti najrelevantnije rezultate.

Na primjer, u slučaju da Google primi tri identična upita za pretraživanjeo tome gdje kupiti cipele, mora prilagoditi svoje rezultate pretraživanja na temelju relevantnosti prema namjeri kupca. "Gdje mogu kupiti cipele?" je činjeničnozahtjev. "Gdje bih trebao kupiti cipele" je upit na temelju mišljenja. "Gdje kupiti cipele" je mješavina mišljenja i činjenica, što rezultira neutralnošćuglagola koji pokazuje namjeru. Te razlike ukazuju na varijacije, namjere iza svake varijacije i sposobnost služenja specifičnimrezultati imaju značajan utjecaj na značenje koje Google proizlazi iz pretraživanja.

Google ima više izravnih odgovora za ostale slučajeve. Googleov ciljsluži kao jednostupanjska trgovina za vraćanje rezultata i usmjeravanje korisnika na točnu stranicu koja sadrži upitane informacije. To sličidajući jedan konačni odgovor, što je ono što Siri ili Alexa rade kada im korisnici postavljaju pitanja.

Zaključak

Brandovi i e-commerce web stranice strah da je odgovor kartice predstavlja ogromnu prijetnjuo količini prometa na web lokaciji i stopi klikova. To bi moglo biti istina, ali kartice odgovora su ovdje da ostanu i najbolja su opcija za tvrtke,je da se natječu za njihovo osvajanje ili rizik od prekomjernosti njihovih konkurenata.

November 27, 2017
Semalt Expert govori o glasovnom pretraživanju - Utjecaj na SEO
Reply