Back to Question Center
0

Digitalni marketing savjeti od Semalt povećati prihod u vašem hotelu

1 answers:

Ugostiteljska djelatnost privlači kupce s različitim ukusom i preferencijama.Mnogi trgovci u industriji suočavaju se s teškim odlukama koje pokušavaju analizirati najnovije zujanje ili trendove poput "marketinga sadržaja" ili "velikih podataka".To uzrokuje hotelijerima da se uključe u sofisticirane strategije i više misliti marketinški proračun, a još uvijek pomoću automatizirani polaznik odgovoritiTelefonski pozivi. Pogrešno je, a hotelijeri se trebaju vratiti na osnove usmjeravajući se na ono što je značajan gost.

Spustite se na digitalne marketinške osnove, pod uvjetomAndrew Dyhan, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt .

Poboljšajte iskustvo rezervacije gostiju.

Najvažniji aspekt prodaje hotelske sobe je iskustvo rezervacije gostiju.Prema Statistickom mozgu, 58% hotelskog rezerviranja dogodilo se na mreži. To je neodoljiv broj. Početna stranica web stranice tvrtke je važnaaspekt online rezervacije. Iznenađujuće, mnoge web stranice web stranica hotela teško je kretati i uzrokovati da vrlo teško rade gostirezervirati sobu. Ljudi ne bi trebali kliknuti na "sadržajima" ili "smještaju" i pričekati sate prije no što se stranica može učitati. Osim toga,učinkovita početna stranica hotela trebala bi imati odjeljke u kojima posjetitelj može prijeći u knjigu i pronaći ključne informacije prije rezervacije usluga. gostižele vidjeti sobe, ocjene, izjave i rezervacijski okvir. Provedba učinkovite SEO strategije može poboljšati ovo iskustvo.

Saznajte istinu o SEO u ugostiteljstvu.

Hoteli su među prve usvojitelje SEO aktivnosti od 2004. Do tada,web lokacija hotela samo je na početnoj stranici stavila ključne riječi unutar vidljivih oznaka, a tražilice kao što je Google indeksirale bi ključne riječi nekolikomjeseci kasnije. Međutim, sve se sada razvilo, a indeksi Google algoritma odražavaju se na web lokaciji u roku od nekoliko dana. Osim toga, Google koristiRankBrain, umjetna inteligencija koja se uspostavlja s nevjerojatnom prediktivnom točnošću. To podrazumijeva da tvrtke imaju manje kontroleljestvici pretraživanja. SEO je mnogo manje posla, a hotelijeri sada mogu prebaciti SEO proračun na druge pristupima digitalnim marketingom kao što su društvene medije.

Ostvarite vezu između društvenih medija i gostoljubivosti.

U tom smislu većina hotelijera je uhvaćena zbog brze brzinekoji društveni mediji poput Snapchata i Facebooka i dalje rastu. Mudro je hotelijerima da shvate najbolje društvene medije za upotrebu u digitalnom oblikuMarketing. Možda bi također trebala pridonijeti poboljšanju SEO iskustva. Stručnjaci također otkrivaju da hotelijeri moraju ulagati u stvaranje videozapisabudući da se 67% gostujućih produkcija gleda na putovanja prije rezerviranja sobe. Video također pruža putnicima bolji osjećaj autentičnosti.

Zagrlite Instagram i Facebook.

Nemoguće je biti na svakoj društvenoj platformi, ali hotelijeritrebao bi biti na ova dva. Novi klijenti oslanjaju se na te platforme kako bi utvrdili je li pojedini hotel još uvijek aktivan u pružanju usluga.

Povećajte broj sljedbenika.

Većina hotelijera ne zna brojati svoje sljedbenike. Imajući nekoliko stotina fanova ne možepromicati digitalni marketing u ugostiteljskoj industriji.

Dodjeljivanje resursa posvećenih društvenim medijima.

Društveni mediji predstavljaju platformu koja zahtijeva od hotelijera da investiraju angažiranjem stručnjaka.Oni bi trebali imati osjećaj stila, markiranja i humora uz fotografije i dizajnerske vještine.

November 27, 2017
Digitalni marketing savjeti od Semalt povećati prihod u vašem hotelu
Reply